Sustainable Fashion Styling

Vanaf september 2020

flexibel studeren met modules

Scroll Down

 

Flexibel studeren in Modules

Studeren in modules geeft jou alle flexibiliteit die je nodig hebt om een studie te combineren met een baan en/of een gezin. Jij bepaalt hoe je studie eruitziet. Welke vakken je volgt, wanneer je ze volgt, hoeveel je per week studeert en waar je studeert. In de kolom hiernaast zie je een overzicht van alle modules.

Bij iedere module krijg je digitaal lesmateriaal in de vorm van een interactieve PDF. Dit kun je op al je devices bekijken: computer, tablet en smartphone. Het is niet alleen maar lezen, de PDF's bevatten eveneens video's met uitleg en voorbeelden.

 

Daarnaast wordt ieder onderdeel afgerond met een huiswerkopdracht. Dit kan van alles zijn bijvoorbeeld: een moodboard maken, foto's verzamelen van de laatste trends, een stijladvies maken voor een model.... Je stuurt het huiswerk op naar je docent via mail en die kijkt het binnen 5 werkdagen voor je na en voorziet je huiswerk van feedback. 

De meest modules hebben ook 1 of meer praktijkdagen. Tijdens de praktijkdag krijg je extra uitleg, komt er een stuk verdieping en kun je al je vragen stellen aan de docent. Deze praktijkdagen kun je zelf inplannen. Je ontvangt bij inschrijving een lijst met data en plaatsen.

Bij het afsluiten van een module ontvang je een deelcertificaat. Wil je echt een diploma, dan moet je alle modules met goed gevolg hebben afgerond. 

Inschrijven doe je hier!

Module Sustainable Fashion

Nu beschikbaar!

Inclusief 1 praktijkdag

Nu 40% korting!

van €495 voor:

€295,- 

Inschrijven doe je hier

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in onze maatschappij. Ook de mode-industrie is hard op weg om te verduurzamen. Er komen veel kleinere duurzame merken op en ook de fast fashion merken voeren duurzame campagnes. Tijd dus ook voor stylisten om zich te verdiepen in duurzame mode en trends. 

In deze module leer je wat duurzaamheid nu eigenlijk betekent. Je leert alles over duurzame merken, materialen en nieuwe technieken. Ook gaan we in op jouw rol als sustainable stylist. Hoe kun jij klanten adviseren? Hoe stel je een duurzame garderobe samen? Welke duurzame fashion keuzes kun je maken?

Je gaat flexibel studeren. Dit houdt in dat je een deel zelfstudie doet, met onze interactieve PDF's en video's. Je maakt huiswerkopdrachten, kunt chatten met docenten. Daarnaast volg je ook een praktijkdag in Utrecht. De praktijkdagen worden op meerdere data gehouden en kun je dus inplannen wanneer het jou uitkomt. 

Tijdens de praktijkdag krijg je een stuk verdieping en kun je al je vragen stellen aan de docent.

Inschrijven doe je hier!

Module Trendwatching

Vanaf september 2020

 

1 praktijkdag in Utrecht

€495,- (incl.btw, lesmateriaal en praktijkdag)

Inschrijven doe je hier

Als stylist is het belangrijk dat je altijd op de hoogte bent van de laatste trends. In deze module leer je het verschil tussen macro en micro trends. Je duikt de geschiedenis in van trends. Je leert waar en hoe je de laatste trends kan spotten en je gaat op zoek naar de nieuwste duurzame trends. Om deze module af te ronden maak je een eigen trendboek.

Tijdens de praktijkdag ga je samen met de docent de stad in, op zoek naar de nieuwste trends!

Je gaat flexibel studeren. Dit houdt in dat je een deel zelfstudie doet, met onze interactieve PDF's en video's. Je maakt huiswerkopdrachten, kunt chatten met docenten. Daarnaast volg je ook een praktijkdag in Utrecht. De praktijkdagen worden op meerdere data gehouden en kun je dus inplannen wanneer het jou uitkomt. 

Module Modegeschiedenis

Vanaf september 2020

 

Geheel online te volgen

 

€295,- (incl btw, lesmateriaal)

Inschrijven doe je hier

 

De module modegeschiedenis behandelt de modegeschiedenis van de middeleeuwen tot het heden. Om het heden te begrijpen moet je het verleden kennen. Dat geldt zeker ook voor mode! Vaak zie je in de mode dat wordt teruggegrepen op oude stijlen. De jaren tachtig die ineens weer 'in' zijn, of soms zelfs veel verder terug, bijvoorbeeld naar de stijl van de rococo. Het is dus fijn om een overzicht te hebben van de geschiedenis van de mode. Zodat je weet welke stijlen er in de afgelopen eeuwen voorbij zijn gekomen. 

Ieder hoofdstuk begint met een korte inleiding over het tijdperk. Mode staat niet op zichzelf, maar hoort bij de cultuur van een bepaalde tijdsperiode. Het is belangrijk om mode in een context te zien. Zo kun je begrijpen dat door de opkomst van vrouwenrechten ook het benauwende korsten voor de vrouw verdwijnt uit de mode. Ook gaan we nader in op kleine veranderingen in de maatschappij die ertoe hebben geleid dat mode tegenwoordig voor iedereen toegankelijk is, maar ook dat mode nu een massaproduct is geworden in een consumptiemaatschappij.

Een interessante module om te volgen, ook voor niet stylisten!

Deze module volg je geheel online, er zijn geen praktijkdagen. Wel zijn er huiswerkopdrachten bij ieder hoofdstuk. Je krijgt een interactieve Pdf toegestuurd, met kijktips bij ieder hoofdstuk, als je nog wat extra verdieping zoekt.

Module Kleuranalyse

Vanaf september 2020

5 praktijkdagen in Utrecht:

14 sept - 21 sept - 28 sept - 5 okt - 12 okt.

12.30 -15.30

€495,-

Inschrijven doe je hier

Deze module bestaat geheel uit praktijkdagen. De reden is heel simpel: als je kleur op een beeldscherm ziet, komt dat bij iedereen anders over. Het is dus belangrijk om deze module op locatie te volgen. 

Je gaat 5 weken 1 dag per week naar school. Deze module start in september 2020 en in februari 2021.

In deze module draait alles om kleur. Je krijgt het kleursysteem van Color me Beautiful aangeleerd. In dit systeem gaan we uit van vier kleurtypes: Winter, Zomer, Herfst en Lente. Je leert de verschillende kleuren herkennen en kleuradviezen geven. 

Een goed kleuradvies is een belangrijk onderdeel van een sustainable garderobe. Ten eerste heb je minder miskopen, als je weet welke kleuren je staan en welke je echt niet staan. Ten tweede kun je alle kleding in je garderobe veel gemakkelijker combineren als de kleuren goed op elkaar zijn afgestemd. Het samenstellen van een goede capsule garderobe wordt zo een stuk gemakkelijker. Als je goed kunt combineren, kun je met minder kleding veel meer doen!

Module Vrouw Figuur en Stijl

Vanaf september 2020

1 praktijkdag

€495,- (incl. btw, lesmateriaal en praktijkdag)

Inschrijven doe je hier

 

Hoe komt het dat die ene blazer heel leuk staat bij die een, maar niet bij de ander?

 

In deze module wordt er aandacht besteedt aan het figuur: je leert figuurvormen herkennen en je leert hoe je verschillende figuren het beste kunt aankleden. Aan het einde van deze module kun je precies uitleggen waarom die blazer perfect is voor de een en waarom het niets doet voor de ander. Het is allemaal een kwestie van figuur! En jij kunt met deze module iedere vrouw en ieder figuur een perfecte look geven. 

Je leert ook diverse duurzame merken en hun specifieke stijlen kennen. Je weet straks precies bij welke winkel je het beste terecht kunt voor de stijl van jouw klant.

Deze module is de perfecte basis voor de (sustainable) stylist. Het kennen van je figuur en weten wat past bij dat figuur, voorkomt een hoop miskopen. Het gaat om accepteren welk lijf je hebt en daar het beste uit kunnen halen. Als stylist speel je daarbij een grote rol. Je geeft advies, je gaat shoppen, je kleedt vrouwen aan op een manier die bij ze past en die het beste past bij het figuur.

Ook deze module is flexibel ingericht. Je studeert thuis met ons lesmateriaal. Aan de hand van onze video's en geschreven uitleg vervul je de huiswerkopdrachten. Daarnaast krijg je 1 praktijkdag in Utrecht aangeboden, waar je aan de slag gaat met modellen.  

Module Man Figuur en Stijl

Verwacht in september

 

Flexibel studeren met interactief digitaal lesmateriaal.

Chat met docent

Praktijkdag in Utrecht

€495,- (incl. btw, lesmateriaal en praktijkdag)

Inschrijven doe je hier

Hoewel de meeste mode gericht is op vrouwen, moet de man zeker niet vergeten worden! Ook mannen hebben zo hun issues met hun figuur en als stylist kun jij ervoor zorgen dat ze de perfecte kleding voor hun figuur dragen. 

Mannen hebben dan wellicht wat minder kledingkeuzes dan vrouwen. Maar hier kun je je uitleven in de details! Want het zijn juist die details die een outfit maken of breken.

Aan het einde van deze module kun jij een geweldig kledingadvies geven aan mannen. Je kunt ze goed adviseren welke kleding te dragen bij hun figuur en welke stijl bij ze past. Je leert ook diverse duurzame merken en hun specifieke stijlen kennen. Je weet straks precies bij welke winkel je het beste terecht kunt voor de stijl van jouw klant.

Ook deze module heeft 1 praktijkdag waarbij je extra verdieping krijgt. Daarnaast ga je aan de slag met ons digitale lesmateriaal, waar en wanneer je maar wilt. Je levert huiswerkopdrachten in en kunt chatten met je docent.

Module Imago

Verwacht in september

 

Flexibel studeren met interactief digitaal lesmateriaal.

Chat met docent

Praktijkdag in Utrecht

€495,- (incl. btw, lesmateriaal en praktijkdag)

Inschrijven doe je hier

Het imago van Kim Kardashian staat regelrecht tegenover het imago van Meghan Markle. Waar Kim Kardashian gemakkelijk met half doorschijnend jurkje over straat kan, is dat voor Meghan een no go. Meghan is nu royalty, dus moet zij zich daar naar kleden. Niet te kort, niet doorschijnend, niet te veel decolleté, niet te schreeuwerig.

 

Je kleding is deel van je imago. Naast de manier waarop je praat, loopt, de hoeveelheid make-up die je draagt, zegt kleding veel over wie je bent en waar je voor staat. 

In deze module ga je daarmee aan de slag. Want wat als je klant een ander imago wil? Of zijn/haar imago juist wil versterken. daar kom jij als stylist in beeld. Je leert alles over imago's en personal branding. Je leert hoe je met kleding een sterk imago kunt neerzetten dat goed past bij je klant.

 

Ook kijk je naar je eigen imago, want hoe wil jij eigenlijk overkomen als stylist? 

Je gaat flexibel studeren. Dit houdt in dat je een deel zelfstudie doet, met onze interactieve PDF's en video's. Je maakt huiswerkopdrachten, kunt chatten met docenten. Daarnaast volg je ook een praktijkdag in Utrecht. De praktijkdagen worden op meerdere data gehouden en kun je dus inplannen wanneer het jou uitkomt. 

 
 
 
 
 
 
 

Spoordijk 17, Utrecht

Vanaf september 2020 verhuizen we naar Breda!

06 47 61 27 23

info@angel-fashion-academy.nl

Sustainable Fashion Academy is onderdeel van Angel Fashion Academy.

Lees hier de algemene voorwaarden

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon